Τα νέα Windows αυξάνουν την αρχική αξία;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/kamu/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η αντικατάσταση των παραθύρων του σπιτιού σας μπορεί να είναι ένα δαπανηρό έργο — αλλά μπορεί να αποδώσει με πολλούς τρόπους.

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι για αρκετό καιρό, το πιθανότερο είναι ότι θα σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα παράθυρα. Δεν είναι το πιο διασκεδαστικό έργο για τη βελτίωση του σπιτιού, αλλά μπορεί να δείτε σημαντικά οφέλη στην ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια και την ελκυστικότητα του σπιτιού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πότε μπορεί να είναι ώρα να αντικαταστήσετε τα παράθυρά σας, πόσο κοστίζει συνήθως η αντικατάσταση των παραθύρων του σπιτιού σας και ποια μπορεί να είναι τα πλεονεκτήματα των νέων παραθύρων.Πότε να αποκτήσετε νέα παράθυρα

Καθώς το σπίτι σας μεγαλώνει, ίσως αρχίσετε να σκέφτεστε αν θα αντικαταστήσετε τα παράθυρά σας. Τα παράθυρα τείνουν να διαρκούν περίπου 20 χρόνια, αν και μερικές φορές μπορείτε να τα διατηρήσετε για περισσότερο — 40 χρόνια ή περισσότερο, ανάλογα με τον τύπο του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται.

Τα παράθυρα που φτάνουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους τείνουν να δείχνουν σημάδια ότι ίσως είναι καιρός να τα αντικαταστήσετε. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν…

 • Σημαντικές ζημιές και φθορές Με την πάροδο του χρόνου, τα κουφώματα και τα τζάμια σας μπορεί να σαπίσουν ή να αλλοιωθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να διορθώσετε τη ζημιά, αλλά πρέπει να αντικαταστήσετε το παράθυρο εάν είναι σε κακή κατάσταση για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα και νερού.
 • Απώλεια λειτουργικότητας Εάν το παράθυρό σας δεν ανοίγει και κλείνει πλέον ομαλά, πιθανότατα πρέπει να το αντικαταστήσετε.
 • Θόρυβος Ακριβώς όπως τα παράθυρα που αφήνουν ζεστό ή κρύο αέρα χρειάζονται αντικατάσταση, έτσι και τα παράθυρα που δεν εμποδίζουν πλέον αποτελεσματικά τον εξωτερικό θόρυβο.
 • Συμπύκνωση μεταξύ των τζαμιών σας Είναι σχετικά συνηθισμένο να βλέπετε συμπύκνωση στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του παραθύρου σας, αλλά αν αρχίσετε να το βλέπετε ανάμεσα στα τζάμια, το παράθυρό σας πρέπει να αντικατασταθεί.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αντικαταστήσετε τα παράθυρά σας επειδή απλά θέλετε να έχετε διαφορετική εμφάνιση ή εάν θέλετε να αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.

Ανάλογα με τους στόχους σας, μπορεί να μην χρειαστεί να αντικαταστήσετε πλήρως τα παράθυρά σας. Εάν τα παράθυρά σας εξακολουθούν να λειτουργούν καλά και σας φαίνονται καλά, ίσως θέλετε να προσπαθήσετε να τα κάνετε πιο ενεργειακά αποδοτικά χωρίς να αγοράσετε εντελώς νέα παράθυρα. Για παράδειγμα:

 • Καλαφάτισμα και καιρικές συνθήκες Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σφραγίσετε καλά το παράθυρό σας για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα. Ελέγξτε τυχόν υπάρχοντα καλαφατίσματα και καιρικές συνθήκες για να δείτε εάν χρειάζεται αντικατάσταση.
 • Καλύμματα παραθύρων Πράγματα όπως οι περσίδες, οι ρωμαϊκές σκιές, τα παντζούρια ή οι ηλιακές οθόνες μπορούν να σας δώσουν περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πόσο ηλιακό φως εισέρχεται στο σπίτι σας και να σας βοηθήσουν να μονωθείτε από τις καιρικές συνθήκες.
 • Παράθυρα καταιγίδας – Η εγκατάσταση παραθύρων καταιγίδας στα υπάρχοντα περιβλήματά σας μπορεί να σας προσφέρει μεγάλο μέρος της εξοικονόμησης ενέργειας των ολοκαίνουργιων παραθύρων με ένα κλάσμα του κόστους.
 • Σκίαση — Η τοποθέτηση τεντών ή άλλων εξωτερικών αποχρώσεων μπορεί να αποτρέψει τον ήλιο από το να λάμπει πολύ έντονα στο σπίτι σας για να ελέγξετε τους λογαριασμούς ψύξης σας.

Τι κοστίζει η αντικατάσταση των παραθύρων;

Η αντικατάσταση ενός παραθύρου μπορεί να μην είναι τόσο ακριβή, αλλά σπάνια θα αντικαταστήσετε μόνο ένα. Πολλαπλασιάζοντας το κόστος με όλα τα παράθυρα του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε έναν βαρύ λογαριασμό.

Η μέση αντικατάσταση παραθύρου κοστίζει 850 $ ανά παράθυρο, σύμφωνα με το HomeAdvisor, αν και το τυπικό κόστος μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ $300 και $1.200. Το μέσο σπίτι στις ΗΠΑ έχει 22 παράθυρα, σύμφωνα με την EPA, έτσι ώστε να έχετε συνολικό κόστος περίπου 18.700 $, με εύρος μεταξύ 6.600 και 26.400 $ — όχι μικρό ποσό.

Το 2022, μια τυπική αντικατάσταση παραθύρου βινυλίου κόστιζε περίπου 20.482 $, σύμφωνα με την έκθεση Cost vs. Value 2022 του περιοδικού Remodeling. Για τα ξύλινα παράθυρα, το κόστος ήταν περίπου 24.388 $.

Το μέγεθος και ο τύπος των παραθύρων που επιλέγετε επηρεάζουν την τιμή που τελικά πληρώνετε. Τα παράθυρα από υαλοβάμβακα κοστίζουν συνήθως το υψηλότερο, ενώ τα παράθυρα βινυλίου ή αλουμινίου είναι στο φθηνότερο άκρο, ανά δεδομένα HomeAdvisor.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση και να πληρώσετε για άδειες πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αντικατάσταση, ανάλογα με τους κανόνες της τοπικής σας κυβέρνησης. Ορισμένες περιοχές απαιτούν άδειες για την αντικατάσταση παραθύρων, ενώ άλλες όχι.

Εάν είστε ιδιαίτερα βολικοί, ίσως μπορέσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τα νέα σας παράθυρα και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πόσο προσθέτουν τα νέα παράθυρα στην αξία ενός σπιτιού;

Ενώ η αντικατάσταση των παραθύρων του σπιτιού σας είναι ένα δαπανηρό έργο, μπορεί να αποφέρει καρπούς προσθέτοντας αξία στο σπίτι σας. Σύμφωνα με την αναφορά Cost vs. Value του 2022 του Remodeling, η αντικατάσταση παραθύρων βινυλίου προσθέτει κατά μέσο όρο 13.822 $ σε αξία σε ένα σπίτι — σχεδόν το 70% του κόστους του έργου. Η απόδοση της επένδυσης για την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων είναι παρόμοια, προσθέτοντας 16.160 $ ​​σε αξία στο σπίτι σας, κατά μέσο όρο.

Αλλά η αντικατάσταση των παραθύρων σας μπορεί να έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Εδώ είναι μερικά από τα άλλα πλεονεκτήματα της αντικατάστασης παραθύρων.

Ενεργειακής απόδοσης

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, περίπου το 25% έως το 30% της κατανάλωσης ενέργειας του σπιτιού σας μπορεί να αποδοθεί σε κέρδος και απώλεια θερμότητας από τα παράθυρά σας. Ευτυχώς, η τεχνολογία παραθύρων έχει βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ένα νέο παράθυρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε δραματικά τις απώλειες ενέργειας, ιδιαίτερα εάν τα υπάρχοντα παράθυρά σας είναι ξεπερασμένα. Καθώς ψωνίζετε για νέες βιτρίνες, οι ετικέτες «Energy Star» μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε ποια μοντέλα είναι τα πιο ενεργειακά αποδοτικά.

Συγκρατήστε την έκκληση

Τα παράθυρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας, έτσι τα ξεπερασμένα, φθαρμένα παράθυρα μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σας σε βλέμμα. Ειδικά αν θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας σύντομα, η εγκατάσταση νέων παραθύρων μπορεί να βοηθήσει να δώσετε στο σπίτι σας μια σημαντική ώθηση στην απήχηση και να προσελκύσετε πιθανούς αγοραστές.

Λιγότερος εξωτερικός θόρυβος

Τα παράθυρα που χρειάζονται αντικατάσταση συχνά επιτρέπουν στους εξωτερικούς θορύβους να φιλτράρουν στο σπίτι σας, διαταράσσοντας την ηρεμία σας. Τα νέα παράθυρα υψηλής ποιότητας μπορούν να μπλοκάρουν μεγάλο μέρος αυτού του θορύβου πριν φτάσει στα αυτιά σας. Μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και «ηχομονωτικά» παράθυρα σχεδιασμένα να μειώνουν σημαντικά την ηχορύπανση που εισέρχεται στο σπίτι σας. Εάν ζείτε σε μια θορυβώδη γειτονιά, αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημείο πώλησης.

Αυστηρότερη ασφάλεια

Τα παράθυρα που δεν λειτουργούν σωστά μπορεί να επιτρέψουν στους εγκληματίες ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Η αντικατάσταση των παραθύρων με κλειδαριές που λειτουργούν καλά, πιο ασφαλή κουφώματα και ισχυρότερο γυαλί μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι σας πιο ασφαλές συνολικά και να αποτρέψετε τις εισβολές στο σπίτι.


Τι ακολουθεί: Χρηματοδότηση νέων παραθύρων για το σπίτι σας

Εάν αντικαθιστάτε όλα ή πολλά από τα παράθυρα του σπιτιού σας, μπορεί να χρειαστείτε λίγη βοήθεια για την πληρωμή του έργου. Τα μετρητά είναι συνήθως ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος για να χρηματοδοτήσετε μια ανακαίνιση σπιτιού, αλλά μπορεί να μην έχετε εξοικονομήσει αρκετά ή ίσως να μην θέλετε να βουτήξετε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης όταν τα παράθυρά σας χρειάζονται αντικατάσταση. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, εξετάστε έναν από τους παρακάτω τρόπους χρηματοδότησης νέων παραθύρων:

 • Προσωπικό δάνειο – Το προσωπικό δάνειο είναι ένας τύπος δανείου με δόσεις που συνήθως έχει σταθερά επιτόκια και σας δίνει ένα πλήρες, εφάπαξ ποσό. Μπορείτε συχνά να συνάψετε ένα προσωπικό δάνειο γρήγορα από έναν διαδικτυακό δανειστή, λαμβάνοντας τα χρήματα μερικές φορές μόλις την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την έγκριση του δανείου.

Λάβετε υπόψη: Οι ακόλουθες επιλογές είναι δάνεια με εξασφάλιση στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε το σπίτι σας εάν δεν μπορείτε να εξοφλήσετε το ποσό που δανείσατε.

 • Στεγαστικό μετοχικό δάνειο — Ένα στεγαστικό μετοχικό δάνειο δανείζεται ως εφάπαξ και επιστρέφεται σε μια περίοδο ετών, συνήθως με σταθερό επιτόκιο. Το ποσό που μπορείτε να δανειστείτε βασίζεται κυρίως στο πόσα ίδια κεφάλαια έχετε στο σπίτι σας και το ακίνητό σας χρησιμοποιείται ως εγγύηση.
 • Πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας — Τα HELOC σας επιτρέπουν επίσης να δανείζεστε έναντι των ιδίων κεφαλαίων του σπιτιού σας, αλλά αυτός ο τύπος δανείου λειτουργεί περισσότερο σαν πιστωτική κάρτα. Λαμβάνετε ένα καθορισμένο όριο και γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας HELOC όσες φορές θέλετε μέχρι το όριο σας. Με ένα HELOC, υπάρχει συνήθως μια περίοδος κλήρωσης για το πότε μπορείτε να δανειστείτε τα κεφάλαια. Εάν θέλετε να δανειστείτε χρήματα εκτός της περιόδου κλήρωσης, ίσως χρειαστεί να ανανεώσετε το HELOC σας.
 • Αναχρηματοδότηση με μετρητά — Με μια αναχρηματοδότηση με μετρητά, συνάπτετε μια νέα υποθήκη που αποδίδει και αντικαθιστά την τρέχουσα υποθήκη σας. Το νέο σας δάνειο είναι για ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που οφείλετε αυτήν τη στιγμή, με τη διαφορά να έρχεται σε εσάς ως μετρητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως σας ταιριάζει.

Πηγή: © 2022 Zonda Media, a Delaware Corporation. Μπορείτε να λάβετε πλήρη δεδομένα από την Αναφορά κόστους έναντι αξίας 2021 Remodeling 2021 στη διεύθυνση www.costvsvalue.com


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Andrew Dunn είναι ένας βετεράνος δημοσιογράφος με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ως ρεπόρτερ και συντάκτης σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς της Βόρειας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων των Charlotte Observer και StarNews στο Wilmington. Σε αυτούς τους ρόλους,… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/kamu/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply