buzdolabı günde, ayda ve yılda ne kadar elektrik tüketir?

buzdolabı günde, ayda ve yılda ne kadar elektrik tüketir?
Reklam
A+
A-

buzdolabının günde, ayda ve yılda ne kadar elektrik tüketir?

Buzdolabı evin olmazsa olmazı. Bu yazımızda bir buzdolabının günde, ayda, yılda ne kadar elektrik tükettiğini ve ne kadara mal olduğunu hesaplayacağız.

Enerji verimliliği sınıfı

Modern ev aletlerinin ön panellerinde renkli şeritler ve harfler bulunan çıkartmalar dikkatinizi çekmiş olabilir. Cihazın enerji sınıfını gösterir.

İlginç: Enerji verimliliği kategorisi, cihazın kullanımı sırasındaki verimliliği gösterir. Bu terim ve tanımına ilişkin kurallar Avrupa Enerji ve Ulaştırma Komisyonu direktiflerinde yer almaktadır: EU (92/75/CEE, 94/2/CE, 95/12/CE, 96/89/CE, 2003/66) /CE, No 2010) /30/EC).

Bu nedenle etiket 7 enerji sınıfını, A harfi en ekonomik cihazı, G harfi ise en çok elektriği olan cihazı göstermektedir. Her sınıfın kendi enerji verimliliği endeksi vardır (EEI – Energy Efficiency Index). Aynı zamanda, her ekipman türü için, bu endeksler kendi yöntemleriyle hesaplanır; bu, cihazın yararlı işi ne kadar etkili bir şekilde gerçekleştirdiğini ve ne kadar enerji tükettiğini gösteren bir tür verimlilik analoğudur.

Ayrıca etiket:

cihaz modeli;

yıllık elektrik tüketimi;

buzdolaplarının ve derin dondurucuların hacmi;

gürültü seviyesi.

Tüketim neye bağlıdır?

Buzdolabı ağa kalıcı olarak bağlı olmasına rağmen, sistemleri kesintili olarak çalışır. Ana işlevsel eleman kompresördür – buzdolabının içindeki sıcaklık izin verilen seviyenin üzerine çıktığında açılır ve geri düştüğünde kapanır. Bir kompresör olabilir – iki oda için ortaktır, ancak iki kompresörlü modeller de vardır – her buzdolabı ve dondurucu için bir tane. Daha sonra içlerindeki sıcaklık bağımsız olarak ayarlanabilir.

No Frost teknolojisine sahip buzdolaplarında, bölmeleri üfleyen bir fan ve defrost modu için periyodik olarak devreye giren bir ısıtma elemanı bulunur.

Tüm parçalar periyodik olarak yerleştirildiğinden, her birinin gücünü hesaplamak ve tüketimi hesaplamak için bunları eklemek imkansızdır.

Kompresörün veya kompresörlerin frekansı ve güç tüketimi birkaç faktöre bağlıdır.

Ortam sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, kompresör o kadar sık ​​çalışır ve buzdolabı yiyecekleri soğutmak için o kadar fazla enerji kullanır.

Kapının açılma sıklığı, odadaki sıcaklığın artmasına neden olur ve bunu azaltmak için kompresörün çalıştırılması gerekir.

Kondenser toz içeriği (cihazın arka duvarındaki ızgaranın dışında). Yardımı ile çevreye ısı salınır, toz ısı transferini kötüleştirir ve kompresör daha uzun süre çalışır.

Soğutmakta olduğunuz yiyeceğin başlangıç ​​sıcaklığı.

Tüketim nasıl hesaplanır

Modern tasarımların çoğu yılda 220-460 kW rüzgar enerjisi üretir. Örnek olarak, SAMSUNG RB34N5440SA modelini kullanarak buzdolabının aylık elektrik tüketiminin hesaplanmasını ele alalım. Enerji verimliliği kategorisi “A” dır ve sınıflardaki yıllık elektrik tüketimi pasaportta ve etikette belirtilmiştir – 314 kW / yıl.

Yani, bir ay boyunca, buzdolabı kW cinsinden tüketir:

314/12=26,16 kWh

O zaman gün için:

314/365=0,86 kWh

Ve bir saatliğine:

0,86/24=0,035 kWh

Enerji sınıfı A buzdolabı günde 0,5 kW, A sınıfı buzdolabı 1,1 kW, A sınıfı buzdolabı 1,5 kW, B sınıfı buzdolabı 1,7 kW tüketir.

Lütfen bunların ortalama veriler olduğunu ve aslında biraz daha fazla veya daha az olabileceğini unutmayın, bu yukarıda listelenen faktörlerden etkilenir. Gerçek güç tüketimini ölçmek için bir enerji ölçer satın alın. Bu cihaz prize takılır ve tüketicinin fişi içine takılır, işlevsel olarak geleneksel bir elektrik sayacını tekrarlar, ancak anlık gücü, tüketilen ve maliyeti hesaplama işlevleriyle.

Bir önceki yazımız olan Doğru Tableti Seçerken İpuçları  başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Reklam
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.