Özgeçmiş (CV) Için ÖN YAZI Örneği
Özgeçmiş (CV) Için ÖN YAZI Örneği
Etkili bir özgeçmiş iş bulmak için çok önemlidir. İnsanların sizi daha iyi tanımasını, kişilik ve iş bilgilerinizi görmesini sağlayan yazılı bir belge olan CV, özellikle özel sektörde nasıl daha etkili olabilir? Benzer özelliklere sahip kişiler arasında işverenin gözünde fark yaratmanızı sağlayacak bilgileri ön yazıda verebilirsiniz.
Şirketten ne beklediğinizi değil, şirkete neler katabileceğinizi dürüstçe ve abartmadan yazın. Ön yazı, özgeçmişinizi özetlemeli ve başvurduğunuz işle, deneyim ve becerilerinizle eşleşmelidir. Yani her firma için ayrı hazırlamanız gerekiyor.
İşle gerçekten ilgilendiğinizi ve işverenle iletişim kurmak istediğinizi kapak mektubunuza yazdığınızdan emin olun. Bu bilgiyi içtenlikle ve içtenlikle yazmanız karşı tarafa hissettirmenizde fayda sağlayacaktır. Yani başvurmadan önce
Sayın Yetkili;
Şirketinizin çalışmalarını dikkatle gözlemledim ve becerilerimin ve kişiliğimin şirketinizin vizyonuyla uyumlu olduğunu hissediyorum. Eğitimim ve niteliklerime uygun, şirketinize katkıda bulunabileceğim bir pozisyonda çalışmak isterim.
2008 yılında X Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Eğitim süresince aldığım derslerle birlikte XYZ firmasında staj yaptığım dönemde pazarlama departmanında üretim ve satış raporlama konusunda kendimi geliştirme imkanı buldum.
Ekte sunduğum özgeçmişimin firmanızda açık pozisyonlar için değerlendirilmesini rica ediyorum. Uygun görmeniz halinde detaylı bilgi vermek için sizinle görüşmek isterim.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
….. / ….. / 2018
Adınız Soyadınız
EK: Özgeçmiş (1sayfa)
ADRES: …….mah. ….. sokak …. İSTANBUL
GSM: 05xx xxx xx xx
MAİL: …….. @……….
Özgeçmiş her zaman bir firma için önem arz eder, sizden etkili bir özgeçmişiniz olsa dahi, tekrar firmaya özel özgeçmişi doldurmanızı ister ardından sizin mevcut özgeçmişiniz ve firmasının özgeçmişini görüşme bittikten sonra tekrar karşılaştırır olası hata ve yanlış bilgi özgeçmişinizin değerlendirilmemesine yol açar ve olumsuz sonuçlanır..
Birde en önemli konulardan bir tanesini size tüyo olarak vermek istiyorum, kendi cv ve firmanının cvlerinden sonra firma size teyit amaclı daha önceki tecrübeleriniz ve işten neden ayrıldığınızı sorar ve işaretleme yaparak doğruluk oranlarına bakar ve değerlendirme yapar bu konuda iş yerine başvuru yaptığınızda dikkatli olmanızı size öneriyorum, insan kaynakları departmanları bu tarz durumlara dikkat eder ve sizin yanlış bilgi verebileceğinizi yada yanıltıcı bir iş geçmişi olabileceğinizi düşünür son olarak başvuru yaptığınız cvlere mutlaka fotoğraf alarak gidiniz, çünkü firmalar topladığı cvlerde en çok dikkat ettiği hususlardan bir taneside fotoğraf sonuç olarak adam sizi orada gördü tanıdı bi süre sonra tekrar cvlere baktı ve fotoğrafsız olduğu için cv değersiz kıldı.
Bir önceki yazımız olan İş Sözleşmesi Türleri Neler? Yazılı Iş Sözleşmesi Yapmak Zorunlu Mu? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.